Het vijfde chakra Vishuddhi en EdelstenenLeeg

Vishuddhi (Sanskriet voor reinheid) - Het vijfde chakra

Het vijfde chakra is te vinden in keelstreek en is belangrijk voor onze manier van communiceren via geluid. Communicatie via geluid is een behoefte die ieder mens in zich heeft, de behoefte om ons gemoed te uiten en contact te maken met onszelf en anderen.

De manier van uiten is grotendeels een gevolg van ons karakter, maar is voor iedereen belangrijk om de reinigende werking die ervan uit gaat. Daar waar slechte of geen communicatie drempels en blokkades kan veroorzaken, kan goede communicatie deze juist slechten.

Het vijfde chakra wordt gezien als de verbinding tussen het hartchakra en het derde oog, waarbij het er voor kan zorgen dat geen van de twee chakra's de overhand kan krijgen.

Overactiviteit in dit chakra geeft de neiging om teveel te spreken, vooral om mensen op een afstand te houden of te domineren. Iemand met een overactief vijfde chakra is een slechte luisteraar. Is er weinig activiteit in dit chakra, dan zal iemand juist niet veel spreken en waarschijnlijk verlegen en introvert zijn.

De kleur die bij het vijfde chakra hoort is blauw, het element is Ether (Ruimte) en de sterrenbeelden zijn Stier en Tweelingen. Het dier dat gekoppeld is aan dit chakra is de olifant en de planeet is Saturnus.

Edelstenen die met het vijfde chakra verbonden zijn, zijn: