Sterrenbeeld Schorpioen en EdelstenenLeeg

Schorpioen - 23 oktober tot en met 22 november - Element Water

Schorpioen is het achtste teken van de dierenriem en staat onder invloed van de planeet Pluto. Schorpioen is het tweede herfstteken en heeft als element water. Mensen geboren onder het teken Schorpioen zijn vaak succesgericht, diepgaand en weten het spirituele heel goed te combineren met het materiële.

Schorpioen wil graag controle hebben, zowel op materieel gebied als op het persoonlijke vlak. Als Schorpioen geen balans hierin kan vinden, kan hij/zij hard en genadeloos zijn. Over het algemeen is Schorpioen echter in staat tot het hebben van diepgaande en persoonlijke relaties. Wel zitten mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Schorpioen vaak vol tegenstrijdigheden. Ze kunnen heel idealistisch zijn, maar kunnen zich ook extreem realistisch opstellen.

Grip krijgen op deze innerlijke en uitputtende strijd is een van de lessen die Schorpioen in het leven zou kunnen leren. Tegelijkertijd zouden ze kunnen leren om flexibeler in het leven te staan, met als resultaat een socialere en vriendelijkere indruk te maken op anderen.

Sterrenbeelden die goed samen kunnen gaan met Schorpioen zijn: Vissen, Stier, Ram en Leeuw.

Edelstenen die bij het sterrenbeeld Schorpioen passen zijn: