Het zevende chakra Sahasrara en EdelstenenLeeg

Sahasrara (Sanskriet voor duizendvoudig) - Het zevende chakra

Sahasrara, Sanskriet voor duizendvoudig, bevindt zich vlak boven het schedeldak, dicht in de buurt van onze fontanellen. Direct na onze geboorte waren de fontanellen nog open en was er de mogelijkheid van een open verbinding met het Goddelijke.

Het Kruinchakra heeft te maken met het weten, het inzicht dat wij ooit willen bereiken. Een open Kruinchakra maakt je onbevangen, onbevooroordeeld en bewust van de wereld en onszelf. Daarnaast staat het voor het losmaken van het aardse om de weg vrij te maken voor het Hemelse. Niet verstrikt raken in het doelloos vergaren en koesteren van materie, maar juist het loslaten van de onrust die de angst voor het verlies van materie met veroorzaakt.

Is Sahasrara in balans dan is er een gevoel van vrede en harmonie. Onbalans in het Kruinchakra kan leiden tot een starre manier van denken, onbewustheid van je eigen spiritualiteit of juist 'verslaafd zijn' aan spiritualiteit en het negeren van de lichamelijk behoeften.

De sterrenbeelden die bij het zevende chakra horen zijn de Steenbok en Vissen, de bijbehorende planeet is Neptunes en de kleuren zijn wit, violet en goud. Het dier dat verbonden is met het Kruinchakra is de slang, symbool voor Kundalini.

Edelstenen die met het zevende chakra verbonden zijn, zijn: