Sterrenbeeld Weegschaal en EdelstenenLeeg

Weegschaal - 23 september tot en met 22 oktober - Element Lucht

Weegschaal is het zevende teken van de dierenriem en staat onder invloed van de planeet Venus. Weegschaal is het eerste herfstteken en heeft als element Lucht. Mensen geboren onder het teken Weegschaal houden vaak van gezelligheid en gezelschap en van harmonie en schoonheid.

Het nemen van een beslissing is voor Weegschaal heel moeilijk, wat vooral komt omdat Weegschaal altijd probeert om alles in balans te houden en om alles van alle kanten te bekijken. Hoewel Weegschaal van gezelligheid en gezelschap houdt, heeft hij/zij ook behoefte aan vrijheid. Het is voor Weegschaal belangrijk dat hij/zij niet het gevoel krijgt dat die vrijheid (te erg) wordt aangetast en dat Weegschaal niet het gevoel krijgt dat men meer wil dat hij/zij kan geven.

Voor Weegschaal is het belangrijk om geliefd en gewaardeerd te worden en het is voor Weegschaal een leerschool dat niet iedereen onder de indruk van hem/haar is. Ook is het voor Weegschaal moeilijk om risico's te nemen en is het goed dat ze leren dat als ze succes willen hebben, het nemen van risico's er bij hoort en ze toch beslissingen zullen met nemen.

Sterrenbeelden die goed samen kunnen gaan met Weegschaal zijn: Ram, Stier, Tweelingen en Waterman.

Edelstenen die bij het sterrenbeeld Weegschaal passen zijn: