Sterrenbeeld Leeuw en EdelstenenLeeg

Leeuw - 23 juli tot en met 22 augustus - Element Vuur

Leeuw is het vijfde teken van de dierenriem en wordt beheerst door de Zon. Leeuw is het tweede zomerteken en heeft als element vuur. Mensen geboren onder het teken Leeuw zijn vaak moedig en gul en staan bekend als trouwe vrienden.

Leeuw wil graag controle hebben over zichzelf en streeft dan ook naar zelfbeheersing om op die manier tevreden te kunnen zijn over zichzelf. Leeuw wil sterk en edel zijn, maar omdat zelfkennis niet de sterkste kant van Leeuw is, kan dat soms te erg overdreven kan worden door te hoge eisen aan zichzelf te stellen. Ondanks het feit dat een Leeuw vaak moeilijk toegankelijk is en moeite heeft met het tonen van de eigen gevoelens, zijn het vaak oprechte en trouwe vrienden.

Bescheiden blijven en meer naar anderen luisteren in plaats van zelf te willen praten is een les die Leeuw in het leven zou kunnen leren. Luisteren naar anderen kan ook helpen bij het minder direct reageren, zodat anderen niet gekwetst worden. Een ander belangrijk leerpunt is het mogen maken van fouten, zonder gelijk in mineur te raken.

Sterrenbeelden die goed samen kunnen gaan met Leeuw zijn: Kreeft, Leeuw en Schorpioen.

Edelstenen die bij het sterrenbeeld Leeuw passen zijn: