Astrologie | Adamast
De hele Zodiac kan gezien worden als de evolutie-reis van de mens. Vanaf het teken Ram tot en met het teken Maagd is de mens vooral bezig met het ontwikkelen van zichzelf. De tekens Weegschaal en Schorpioen hebben die ontwikkeling afgerond en zijn meer naar buiten en op samenwerking gericht. De ontwikkeling naar een meer filosofisch en universeel gericht mens is terug te vinden in de tekens Boogschutter en Steenbok. Via de tekens Waterman en Vissen is de mens uiteindelijk een geworden met de Kosmos. Daarna incarneert de mens weer het teken Ram.

Ram - 21 maart tot en met 20 april - Element Vuur

Ram is het eerste teken van de dierenriem en wordt geregeerd door de planeet Mars. Ram is een lenteteken met het element vuur. Mensen die geboren zijn onder het teken Ram zijn meestal positief, extravert en direct.

Stier - 21 april tot en met 20 mei - Element Aarde

Stier is het tweede teken van de dierenriem en wordt beheerst door de planeet Venus. Ook Stier is een lenteteken en heeft als element aarde. Mensen geboren onder het teken Stier zijn vaak charmant en trouw en houden van schoonheid en harmonie.

Tweelingen - 21 mei tot en met 21 juni - Element Lucht

Tweelingen is het derde teken van de dierenriem en wordt beheerst door de planeet Mercurius. Tweelingen is het laatste lenteteken en heeft als element lucht. Mensen geboren onder het teken Tweelingen zijn vaak charmant, extravert en sociaal.

Kreeft - 22 juni tot en met 22 juli - Element Water

Kreeft is het vierde teken van de dierenriem en wordt geregeerd door de Maan. Kreeft is het eerste zomerteken met als element water. Mensen geboren onder het teken Kreeft hebben vaak gevoelige en beschouwelijke aard.

Leeuw - 23 juli tot en met 22 augustus - Element Vuur

Leeuw is het vijfde teken van de dierenriem en wordt beheerst door de Zon. Leeuw is het tweede zomerteken en heeft als element vuur. Mensen geboren onder het teken Leeuw zijn vaak moedig en gul en staan bekend als trouwe vrienden.

Maagd - 23 augustus tot en met 22 september - Element Aarde

Maagd is het zesde teken van de dierenriem en wordt beheerst door de planeet Mercurius. Maagd is het derde zomerteken, met als element aarde. Mensen geboren onder het teken Maagd zijn vaak behulpzaam, betrouwbaar en vriendelijk.

Weegschaal - 23 september tot en met 22 oktober - Element Lucht

Weegschaal is het zevende teken van de dierenriem en staat onder invloed van de planeet Venus. Weegschaal is het eerste herfstteken en heeft als element Lucht. Mensen geboren onder het teken Weegschaal houden vaak van gezelligheid en gezelschap en van harmonie en schoonheid.

Schorpioen - 23 oktober tot en met 22 november - Element Water

Schorpioen is het achtste teken van de dierenriem en staat onder invloed van de planeet Pluto. Schorpioen is het tweede herfstteken en heeft als element water. Mensen geboren onder het teken Schorpioen zijn vaak succesgericht, diepgaand en weten het spirituele heel goed te combineren met het materiële.

Boogschutter - 23 november tot en met 22 december - Element Vuur

Boogschutter is het negende teken van de dierenriem en staat onder invloed van de planeet Jupiter. Boogschutter is het derde herfstteken en heeft als element vuur. Mensen geboren onder het teken Boogschutter zijn vaak open en eerlijk en zullen ongeremd voor hun mening uitkomen.

Steenbok - 21 december tot en met 19 januari - Element Aarde

Steenbok is het tiende teken van de dierenriem en wordt beheerst door de planeet Saturnus. Steenbok is het eerste winterteken en heeft als element aarde. Mensen geboren onder het teken Steenbok zijn vaak nuchter en zakelijk en kritisch op zichzelf.

Waterman - 20 januari tot en met 18 februari - Element Lucht

Waterman is het elfde teken van de dierenriem en wordt beïnvloed door de planeet Uranus. Waterman is het tweede winterteken en heeft als element lucht. Mensen geboren onder het teken Waterman bekijken de wereld vaak vanaf een afstand en willen die wereld graag naar eigen inzicht veranderen.

Vissen - 19 februari tot en met 20 maart - Element Water

Vissen is het twaalfde teken van de dierenriem en wordt beïnvloed door de planeet Jupiter. Vissen is het derde winterteken en heeft als element water. Mensen geboren onder het teken Vissen zijn vaak romantisch, fantasievol en trouw.