Het vierde chakra Anahata en EdelstenenLeeg

Anahata (Sanskriet voor ongeschonden) - Het vierde chakra

Anahata is het chakra van het hart, het hartchakra. Dit chakra is te vinden op het borstbeen en is het middelste chakra van de zeven chakra's. Dit chakra probeert alles in balans te houden, hemel en aarde ontmoeten elkaar in liefde. Een liefde die het hartchakra door ons lichaam en leven transporteert.

Liefde en kwetsbaarheid zijn dan ook het belangrijkst voor dit chakra. Liefde naar anderen, maar zeker ook liefde naar jezelf. In liefde je grenzen bepalen en niet door angst of verwachtingen van anderen. Openhartig zijn of je ruimhartiger opstellen, liefde is in staat bergen te verzetten en drempels en obstakels te verwijderen.

Een mooie balans in je hartchakra zorgt ervoor dat je meelevend bent, vriendelijk en liefdevol. Je kan positieve relaties aangaan en vertrouwen en vreugde schenken.

Is er geen balans dan kan dat leiden tot een gevoel van verlies en verraad, onverdraagzaamheid naar jezelf en anderen, een gebrek aan empathie, narcisme, depressie en het geven van liefde om er zelf beter van te worden.

De kleur horend bij dit chakra is lentegroen, het element is lucht. Vanuit de zodiac zijn de sterrenbeelden stier en weegschaal verbonden met het hartchakra, net zoals de planeet Venus.

Edelstenen die met het vierde chakra verbonden zijn, zijn: